بعد از ادعا ارضی بر جمهوری قره باغ ( آرتساخ) و ارمنستان؛ ️باکو اینک نسبت به سرزمینهای ارمنستان غربی نیز ادعای مالکیت دارد

"نائیری هوخیکیان"، کارشناس مناقشات بین اقوام در صفحه فیسبوک خود مینویسد، اخیراً یک گروه بیست نفره از جمهوری آذربایجان تحت عنوان "اهالی آغوان" (اران یا آلبانیای قفقاز) ضمن سفر به وان و کلیسای "صلیب مقدس" جزیره "آخ تامار" به برگزاری مراسم کلیسایی پرداخته و با به راه انداختن تبلیغات جنجالی رسانهای، این کلیسای تاریخی ارمنیان را میراث معنوی خود معرفی کردهاند".
وی میافزاید: "این گونه رفتارها را متخصصین میتوانند اختلال روانی بخوانند، چرا که خندهدار است وقتی کشوری که از تاریخ شکل گرفتنش تنها صد سال میگذرد، نمایندگان آن از تاریخ چند هزار ساله و ارزشهای گذشتگان مسیحی خود سخن به میان میآورد".
در ادامه این کارشناس مناقشات تاکید میکند:"فکر میکنم برای منطقه و به خصوص همسایگان جمهوری آذربایجان این رفتار پدیده خطرناکی است، چرا که وقتی یک دولت چنین موهوماتی را به مردم تحت حاکمیتش القا می کند، عملاً ویروسی پرورش میدهد که به خطری بالقوه برای منطقه تبدیل خواهد شد".
قابل ذکر است، هر از چند گاهی نهادهای مختلف دولت باکو نسبت به یکی از همسایگان خود ادعایی را مطرح کرده و بحرانآفرینی میکند. پیش از این نسبت به جمهوری آرتساخ (قرهباغ)، بعد از آن نسبت به ارمنستان و پایتخت آن ایروان، سپس به جنوب گرجستان و اینک نسبت به ارمنستان غربی که هیچ سنخیتی با آن ندارد، ادعای ارضی مطرح کرده است.
شایان ذکر است که کلیسای آختامار در سالهای 915 الی 921 میلادی به دستور "گاگیگ آرتسرونی"، شاه وقت ارمنستان و توسط معمار بنام "مانوئل" احداث شده و تا قبل از نسل کشی ارمنیان توسط دولت ترکیه در سال 1915 یکی از مراکز مهم کلیسای ارمنی بوده است.
این کلیسای پس از نسلکشیارمنیان به حال خود رها شده و در مواردی نیز عمداً صدماتی جبران ناپذیر بدان وارد شده بود. در سال 2010 به دنبال اعتراضات ارمنیان، جامعه جهانی و همچنین روشنفکران ترکیه، دولت آن کشور مجبور به اقداماتی در جهت حفظ و مرمت این کلیسا شد، با این حال مقامات ترک چندین سال از نصب صلیب بر گنبد آن جلوگیری و اداره آن را نه به خلیفه گری ارمنیان، بلکه به وزارت فرهنگ تحویل داد تا به عنوان بنایی تاریخی و موزه مورد استفاده قرار دهد.
telegram.me/araxnews